Årsavgifter

Spelschema 2021
Veckoresultat
Sammanställning

Mariestads Golfklubb följer Folkhälsomyndighetens och SGF:s riktlinjer för arrangemang av tävlingar.

Uppdatering 19 april: SGF:s starka avrådan från tävling samt beslut att inte arrangera förbundstävlingar utöver yrkesmässig idrott gäller till och med 16 maj.
Beslutet förlängs eller omvärderas veckovis. Nytt beslut kommuniceras måndag 26 april.

TISDAGSGOLF DAMER 2021

Eftersom vi inte kan ha ett vårmöte p.g.a rådande omständigheter kommer här ett informationsbrev.

Tävlingen är till för damer/tjejer över 18 år med officiellt hcp.

Tisdagsgolfen börjar 6 april till 14 september och vi spelar både slaggolf och poängbogey enligt golfschema.

Vid ett tillfälle spelar vi från tee 36 och tee 51.

Det finns tider låsta för tisdagsgolfarna varje tisdag mellan 09.00 och 09.40 med samling 08.30 för lottning.

Men just nu följer vi råden från FoHM och bokar upp tiderna online som förra året. Kanske släpper man på restriktionerna under året.

Boka upp tiderna med kansliet eller online senast dagen före kl. 15.45. Obokade tider släpps då på webben.

Du som inte spelar på förmiddagen bokar en tid som passar. Har man seriespel på tisdagen kan man spela tisdagsgolf på måndagen.

Tisdagsgolfens avgift, 40kr betalas innan du går ut på banan. Scorekortet som skall vara korrekt ifyllt och signerat lämnas till kansliet när du spelat klart.

Är kansliet stängt läggs kortet i brevlådan på dörren till receptionen.

I år spelar vi i två klasser. A-klass <24,5, B-klass >24,6-54 exakt hcp. Den klass du går in i behåller du hela säsongen oavsett om du ändrar hcp. Poängen fördelas enligt följande:

1:a plats 16p, 2:a 14p, 3:e 12p, 4:e 10p, 5:e 8p, 6:e 6 p, 7:e 4p, 8:e 2p, övriga deltagare 1 p. Var noga med att fylla i vilken klass du tillhör. Av de 24 ronder som ingår räknas endast de 19 bästa.

Birdieträdet i omklädningsrummet.

När du under tisdagsgolfen gör en eagle eller birdie välj en fågel och skriv på namn, datum och vilket hål och häng upp i trädet.

Golfhjärtat.

Vandringspriset golfhjärtat består av ett hjärta i glas. Vi spelar slaggolf 18 hål och tävlingen genomförs en tisdag under säsongen (2021 17 augusti) samtidigt med ordinarie tisdagsgolf.

Alla damer som spelar den tisdagen är automatiskt med och tävlar.

Running Eclectic.

Eclectic betyder ”att välja”. Du ska välja ut ditt bästa resultat för varje hål och skriva in det i pärmen i omklädningsrummet. Du kan ändra resultatet på varje hål så ofta du vill och kan.

Du har själv ansvar för att dina resultat blir inskrivna och att din markör signerar. Du får registrera resultat från alla tisdagstävlingar utom då vi spelar från tee 36 och tee 51.

Du får även registrera klubbens singeltävlingar. Sista dagen för Eclectic registrering är 14 september, därefter sammanställs resultatet och vinnaren presenteras på avslutningsfesten som vi återkommer till.

Att vara med i Running Eclectic kostar 100 kr för säsongen och betalas i receptionen och märkes med Eclectic och ditt namn.

På grund av pandemin återkommer vi angående avslutningsfesten.

Välkomna till årets säsong! Marita Pantzar, Marie Moberg, Lisbeth Sandh och Britta Åberg