Årsavgifter

Spelschema 2021

Sammanställning A-Klass

Sammanställning B-Klass

Mariestads Golfklubb följer Folkhälsomyndighetens och SGF:s riktlinjer för arrangemang av tävlingar.

Tisdagsgolfen startar 1 juni.

TISDAGSGOLF DAMER 2021

Nu har vi fått klart med att börja tävla tisdagen den 1 juni.

Tävlingen är till för damer/tjejer över 18 år med officiellt handicap.

Tisdagsgolfen börjar 1 juni till och med 28 september och vi spelar både slaggolf och poängbogey enligt golfschema. Vid ett tillfälle spelar vi från tee 36 och tee 51.

Det finns tider låsta för tisdagsgolfarna varje tisdag mellan 09.30 och 10.10. Samling 09.15 för lottning av bollar.

Du som inte spelar på förmiddagen bokar en tid som passar. Har man seriespel på tisdagen kan man spela tisdagsgolf på måndagen. För att spela tisdagsgolf måste det vara minst två som tävlar i bollen.

Tisdagsgolfens avgift, 40kr betalas innan du går ut på banan. Scorekortet som skall vara korrekt ifyllt och signerat lämnas till kansliet när du spelat klart. Är kansliet stängt läggs kortet i brevlådan på dörren till receptionen. Nu ska vi byta kort och både spelare och markör ska signera.

I år spelar vi i två klasser. A-klass <24,5, B-klass >24,6-54 exakt handicap. Den klass du går in i behåller du hela säsongen oavsett om du ändrar handicap. Poängen fördelas enligt följande: 1:a plats 16p, 2:a 14p, 3:e 12p, 4:e 10p, 5:e 8p, 6:e 6 p, 7:e 4p, 8:e 2p, övriga deltagare 1 p.

Var noga med att fylla i vilken klass du tillhör. Av de 18 ronderna räknas de 13 bästa.

Birdieträdet i omklädningsrummet.

När du under tisdagsgolfen gör en eagle eller birdie välj en fågel och skriv på namn, datum och vilket hål och häng upp i trädet.

Golfhjärtat.

Vandringspriset golfhjärtat består av ett hjärta i glas. Vi spelar slaggolf 18 hål och tävlingen genomförs en tisdag under säsongen (2021 17 augusti) samtidigt med ordinarie tisdagsgolf. Alla damer som spelar den tisdagen är automatiskt med och tävlar.

Running Eclectic.

Eclectic betyder ”att välja”. Du ska välja ut ditt bästa resultat för varje hål och skriva in det i pärmen i omklädningsrummet. Du kan ändra resultatet på varje hål så ofta du vill och kan. Du har själv ansvar för att dina resultat blir inskrivna. Du får registrera resultat från alla tisdagstävlingar utom då vi spelar från tee 36 och tee 51. Du får även registrera klubbens singeltävlingar. Sista dagen för Eclectic registrering är 22 september, därefter sammanställs resultatet och vinnaren presenteras på avslutningsfesten. Att vara med i Running Eclectic kostar 100 kr för säsongen och betalas i receptionen och märkes med Eclectic och ditt namn.

Avslutningsfesten är Tisdagen den 5 oktober.

Välkomna till årets säsong! Marita Pantzar, Marie Moberg, Lisbeth Sandh och Britta Åberg