Flaggan ska sitta kvar i koppen

2020-04-05

För att minimera risken för smittspridning har vi som flera andra klubbar valt att göra hålen på banan grundare.

Information från SGF:
Om klubb eller tävlingsledning väljer att göra hålet grundare (se bild) har regelkommittén tydliggjort vad som gäller för att bollen ska anses hålad.

Så länge någon del av bollen är nedanför markytan räknas bollen som hålad och ronden är en handicaprond.

Vi har använt ett mjukare material så det finns ingen risk att bollen studsar upp igen.

Flaggan SKA alltid sitta kvar i koppen, även vid spel på green.

Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske.

Arkivet.

För tredje gången på fyra år har Mariestads Golfklubb nått topp 10 utmärkelser från Golfhäftet Award och för 2021 i flera kategorier.

Det är dags att prisa och fira de mest omtyckta Golfhäftet-klubbarna från det gångna året! Under 2021 spelades det 80646 golfrundor, registrerade och utvärderade av Golfhäftet-användare från 201 anslutna Svenska klubbar.

Användarnas ratings är det som ligger till grund för nomineringarna för Golfhäftet Awards. Kriterier för att nomineras i Golfhäftet Awards är att man ska ha fått minst 49 röster i priskategorin och att snittbetyget ska vara minst 4.0 (av maximala 5.0).