Mobilmenu
Hem
Aktuellt
Tidsbokning
Gäst
Bana
Klubben
Medlem
Tävling
Shop
Tränare
Restaurang
Mobilmenu

Ett förtydligande om tillfälliga lokala ordningsföreskrifter

2020-06-11

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter med anledning av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

 

Flaggstången

Flaggstången SKA alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Vi har banpersonal som hanterar flaggorna dagligen, visserligen oftast med handskar. Men kan vi förhindra smittspridning på ett så enkelt sätt som att låta flaggan sitta i, så har vi kommit långt.

 

Hålet

När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

 

Bunkrar

Spelaren ska i möjligaste utsträckning INTE använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker SKA spelaren jämna ut sanden med sin fot eller en klubba. Vi har för närvarande lägesförbättring i bunkrarna men vi ska rätta till efter oss, och gärna andras spår också.

 

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.
Arkivet.


Golfhäftet Awards nominerade Mariestads Golfklubb till en av de 10 främsta klubbarna i huvudkategorin Players` Choise 2022 och placerade oss på en mycket meriterande femteplats.

Golfamore, utser Mariestads Golfklubb som Sveriges bästa golfcamping.