Ett förtydligande om tillfälliga lokala ordningsföreskrifter

2020-06-11

Tillfälliga lokala ordningsföreskrifter med anledning av Covid-19

För att minska risken för smittspridning under rådande coronapandemi gäller nedanstående tillfälliga lokala ordningsföreskrifter vid spel och tävling på vår anläggning tills annat meddelas. Rekommendationerna är sammanställda av R&A och Svenska Golfförbundets Regelkommitté.

Ronder spelade enligt dessa råd och riktlinjer är giltiga som handicapronder.

Flaggstången

Flaggstången SKA alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt med en klubba.

Vi har banpersonal som hanterar flaggorna dagligen, visserligen oftast med handskar. Men kan vi förhindra smittspridning på ett så enkelt sätt som att låta flaggan sitta i, så har vi kommit långt.

Hålet

När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.

Bunkrar

Spelaren ska i möjligaste utsträckning INTE använda bunkerkrattor. Efter att ett slag eller annan åtgärd gjorts i en bunker SKA spelaren jämna ut sanden med sin fot eller en klubba. Vi har för närvarande lägesförbättring i bunkrarna men vi ska rätta till efter oss, och gärna andras spår också.

Brott mot ordningsföreskrift är inte pliktbelagt men ingår i det uppförande som förväntas av alla spelare enligt Regel 1.2a.

Arkivet.

För tredje gången på fyra år har Mariestads Golfklubb nått topp 10 utmärkelser från Golfhäftet Award och för 2021 i flera kategorier.

Det är dags att prisa och fira de mest omtyckta Golfhäftet-klubbarna från det gångna året! Under 2021 spelades det 80646 golfrundor, registrerade och utvärderade av Golfhäftet-användare från 201 anslutna Svenska klubbar.

Användarnas ratings är det som ligger till grund för nomineringarna för Golfhäftet Awards. Kriterier för att nomineras i Golfhäftet Awards är att man ska ha fått minst 49 röster i priskategorin och att snittbetyget ska vara minst 4.0 (av maximala 5.0).