Lägesförbättring i bunker

2020-05-29

Tillfällig lokal regel

Lägesförbättring i bunker

När en spelares boll ligger i en bunker får spelaren ta lättnad utan plikt genom att
placera en boll och spela den från lättnadsområdet. Bollen får rengöras. Bollen är i
spel när den har placerats en gång.

*Referenspunkt är den ursprungliga bollens läge.
*Lättnadsområdets storlek mätt från referenspunkten är en
klubblängd men med dess begränsningar.
*Lättnadsområdets läge får inte vara närmare hålet än
referenspunkten och måste vara i bunkern.
*Ronden är en giltig HCP-rond om den spelats enligt golfreglerna.
*Plikt för brott mot lokal regel: Allmän plikt enligt regel 14.7.a (två
slags plikt eller förlorat hål)

2020-05-28
Regel- och Hcp-kommittén
MdGk

Arkivet.

För tredje gången på fyra år har Mariestads Golfklubb nått topp 10 utmärkelser från Golfhäftet Award och för 2021 i flera kategorier.

Det är dags att prisa och fira de mest omtyckta Golfhäftet-klubbarna från det gångna året! Under 2021 spelades det 80646 golfrundor, registrerade och utvärderade av Golfhäftet-användare från 201 anslutna Svenska klubbar.

Användarnas ratings är det som ligger till grund för nomineringarna för Golfhäftet Awards. Kriterier för att nomineras i Golfhäftet Awards är att man ska ha fått minst 49 röster i priskategorin och att snittbetyget ska vara minst 4.0 (av maximala 5.0).